(Η ΦΛΩΡΙΝΑ) ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

To "στοίχημα" για τη Φλώρινα κερδήθηκε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξίφους μονομαχίας Γυναικών "Φλώρινα 2007", που φιλοξένησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Αυτό είναι κάτι που αναγνώρισαν ακόμα και οι πιο επιφυλακτικοί από τους ξένους παράγοντες που βρέθηκαν στους αγώνες, με πρώτο τον Γερμανό παρατηρητή της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Φριτς Σιρμάχερ, η κρίση του οποίου βαρύνει, άλλωστε, και περισσότερο. Τον ίδιο ενθουσιασμό έδειξαν αθλήτριες και προπονητές, όλοι.

Καλύτερη, επομένως, επιβράβευση για τη μεγάλη, πράγματι, προσπάθεια των διοργανωτών, δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τη δήλωση του προέδρου της ΕΟΞ (και γ.γ. της FIE) Mανώλη Κατσιαδάκη (στο χαιρετισμό του πριν από τους τελικούς) "και του χρόνου οι αγώνες θα γίνουν στη Φλώρινα".

Δήλωση την οποία υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιαμό οι τοπικοί πολιτειακοί παράγοντες και πανηγύρισε δεόντως το φίλαθλο κοινό. Οι αγώνες "Φλώρινα 2008" είναι γεγονός.

Το δικαίωμα αυτό στη διεθνή σκηνή του αθλήματος η Φλώρινα το κέρδισε με το σπαθί της. Όλα λειτούργησαν άψογα. Πέρα από την υποδειγματική φιλοξενία, όλα ήταν σχεδιασμένα με ακρίβεια, σχολαστικότητα και φαντασία.

Ειδικά το γενικό στήσιμο της τελικής φάσης των αγώνων, με φωτορυθμική επένδυση και πολλές ακόμα ζωηρές "πινελιές", έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα για διοργάνωση ξιφασκίας, κυριολεκτικά απολαυστική. Κι η αναγνώριση αυτή είναι καθολική.

Η Φλώρινα, λοιπόν, μπορεί δικαίως να υπερηφανεύεται για την επιτυχία που γνώρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο "Φλώρινα 2007".

Επιτυχία που ήρθε μέσα από μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια, στην οποία οι άνθρωποι του ΟΞΙΦ, η οργανωτική επιτροπή και οι συνδιοργανωτές των αγώνων (Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, Δήμος Φλώρινας και Δημοτική αναπτυξιακή) έχουν το μερίδιό τους.

Και ασφαλώς ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει η ακριτική πόλη τα 30 χρόνια που δραστηριοποιείται δυναμικά εκεί το άθλημα της ξιφασκίας.

Πηγή: Sport24

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση