ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ “ΦΛΩΡΙΝΑ 2008”

Πηγή: Ε.Ο.Ξ. Δ.Τ. 28.03.2007 

Πίσω από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν, την προηγούμενη εβδομάδα, οι αγώνες ξιφασκίας Παγκοσμίου Κυπέλλου "Φλώρινα 2007", είναι αλήθεια ότι αναδείχτηκαν και κάποια μικροπροβλήματα, ή μάλλον ένα, που θεωρείται και το σημαντικότερο.

Η στενότητα της σάλας του δημοτικού γυμναστηρίου, πράγμα, άλλωστε, που σημείωσε στην έκθεσή του ο Γερμανός παρατηρητής της FIE (Λουτς Σιρμάχερ), ο οποίος ήταν πάντως απόλυτα θετικός, κατά τα άλλα, για τη όλη φιλοξενία της διοργάνωσης.

Η στενότητα του χώρου ήταν, βέβαια, γνωστή στους διοργανωτές, με δεδομένες μάλιστα τις νεότερες απαιτήσεις και προδιαγραφές για τη φιλοξενία διεθνών αγώνων τέτοιου επιπέδου.

Εν τούτοις, χάρις στην εύστοχη διάταξη που έγινε στις (πέντε συνολικά) πίστες, οι αγώνες ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και απρόσκοπτα.

Το μόνο ότι (ειδικά στους τελικούς) πολύς κόσμος έμεινε έξω από το γήπεδο, αφού κι άλλες 1.000 θέσεις αν ήταν διαθέσιμες, πάλι θα γέμιζαν!

Η θερμή υποδοχή που έτυχε από τους τοπικούς παράγοντες και το φίλαθλο κοινό η ανακοίνωση της έγκρισης της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή εκεί για 2η χρονιά των αγώνων "Φλώρινα 2008" (15-16/3), άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι είναι διακαής πόθος όλων η διοργάνωση να γίνει θεσμός για την ακριτική πόλη.

Γι’ αυτό ακριβώς η νέα αυτή "εντολή", φάνηκε να τους βρίσκει όλους συστρατευμένους στην προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία των αγώνων, όποια υπέρβαση κι αν χρειαστεί.

Ωστόσο η διοργάνωση "Φλώρινα 2008" θα έχει μια πολύ ουσιαστική διαφορά από τη φετινή. Θα είναι προολυμπιακό τουρνουά πρόκρισης για το Πεκίνο.

Αυτό, λοιπόν, και μόνο προεξοφλεί πολύ περισσότερες από 100 συμμετοχές και αναγκάζει τους διοργανωτές να σκέπτονται από τώρα πολύ σοβαρά πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χώρου, αφού θα απαιτηθεί να στρωθούν τουλάχιστον οι διπλάσιες πίστες.

"Στην ανάγκη θα γκρεμίσουμε και θα επεκτείνουμε το γυμναστήριο", ειπώθηκε από τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής (και πρόεδρο της επιτροπής Βορ. Ελλάδος της ΕΟΞ), Γιάννη Γουσόπουλο.

Αυτή, πάντως, θα είναι, προφανώς, μια τελευταία λύση, εφόσον όπως είπε "δεν "περπατήσουν" τα ενδεχόμενα είτε να διαμορφωθεί κατάλληλα η αίθουσα του παρακείμενου κλειστού κολυμβητηρίου είτε να υπάρξει κάποια λυόμενη πλαστική κατασκευή".

Ό,τι πάντως κι αν αποφασιστεί το σίγουρο είναι ότι η Φλώρινα και πάλι θα πετύχει…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση