Εντυπωσίασαν οι έφηβοι στην Αυστρία

Στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας διεξήχθη το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων στο Ξίφος Μονομαχίας. Στους Εφήβους η Ελλάδα εντυπωσίασε στα ομαδικά! Οι Στέργιος Τσώκας, Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκώγκος (αναπληρωματικός ο Πέτρος Δημητρόπουλος) έφτασαν μία ανάσα από το μετάλλιο, αλλά έμειναν στην 4η θέση σε σύνολο 36 συμμετεχόντων ομάδων. Στον μικρό τελικό έχασαν από το Ισραήλ με 45-29, χάνοντας ταυτόχρονα και την ευκαιρία να ανέβουν στο βάθρο. Στην εντυπωσιακή τους πορεία οι Έλληνες σημείωσαν δύο μεγάλες νίκες απέναντι στις ομάδες της Αμερικής! Σε δύο παιχνίδια για γερά νεύρα, οι αθλητές μας, ιδιαίτερα ψύχραιμοι, επιβλήθηκαν στο ταμπλό των 16 της Αμερικής 1 με 45-44 και στα προημιτελικά της Αμερικής 2 με 23-22. Στην τετράδα γνώρισαν την ήττα από την Ουγγαρία, μετέπειτα κάτοχος του χρυσού μεταλλίου, με 45-23.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο στο Διεθνές Κύπελλο ξ. ασκήσεως -13 στο Shumen της Βουλγαρίας εντυπωσίασε ο Δημήτρης Μοσχόπουλος με την κατάκτηση της 1ης θέσης και του Κυπέλλου και η Δέσποινα Ζωγράφου στην ίδια κατηγορία με την κατάκτηση της 3ης θέσης του Χάλκινο μεταλλίου. Στην ανώτερη κατηγορία των -15 ο Μοσχόπουλος κατέλαβε την 3η θέση. Στην κατηγορία των – 11 οι Δημήτρης Σαχινίδης και Σωτήρης Γεροσίδερης κατέκτησαν την 3η θέση και τα Χάλκινα μετάλλια ενώ στα κορίτσια της ίδιας κατηγορίας (-11) η Γεωργία Κετσετζή κατέκτησε και αυτή τη 3η θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο.

Στο Ηράκλειο ο Νικόλας Τσώκας κατέκτησε το Κύπελλο στα ΑΝΔΡΟΓΕΙΑ 2015, μια ιδιαίτερα τιμητική διοργάνωση της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου για το άθλημα και για την Κρήτη.

Το επόμενο σ/κ η ομάδα του Στάθη Γεροσίδερη ταξιδεύει στο Modling της Αυστρίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο εφήβων στο ξ. ασκήσεως.

Από Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...