Αθήνα – Κρακοβία – Βερολίνο

Διέπρεψαν με την εμφάνιση τους οι Ξιφομάχοι μας όπου και αν αγωνίστηκαν την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιανουαρίου. Και αυτό συνέβη σε 3 χώρες σε 3 πόλεις σε 3 μεγάλα τουρνουά ανάμεσα σε 100άδες άλλους αθλητές.

Ξεκινώντας από την Αθήνα και το Κύπελλο Χειμώνα, την 1η βαθμολογούμενη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, η Ομάδα του Ξίφους Ασκήσεως ξεχώρισε με την εμφάνισή της. Στα κορίτσια η Μαρία Παπαδοπούλου (φωτό) κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο και ο Ιορδάνης Ηλιάδης «έφθασε» στον Τελικό απέναντι στον Νίκο Κοντοχριστόπουλο «καρφώνοντας» το Ασημένιο Μετάλλιο.

Πολύ καλή η αγωνιστική παρουσία όλων των παιδιών: Νέλη Γεροσίδερη 8η, Αλεξάνδρα Καφάση 11η, Μόνικα Δημητριάδου 15η, Δημήτρης Δούδος, Δημήτρης Ηλιάδης, Χρήστος Παπαγιάννης, Άγγελος Μπαντίκης και Ρωμανός Ρεπάτσης. Δυστυχώς η πολύ αργοπορημένη ολοκλήρωση των Αγώνων ανάγκασε την αποστολή του Ο.ΞΙ.Φ. σε σχεδόν ολονύχτιο ταξίδι επιστροφής.

Στην Κρακοβία οι Φίλιππος και Αλέξανδρος Γκώγκος έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -17 στο οποίο συμμετείχαν 203 αθλητές από 30 χώρες. Ο Φίλιππος έκανε την υπέρβαση και κατόρθωσε να μπεί στους 32 κατακτώντας την 29η θέση ενώ ο Αλέξανδρος, άτυχος, έχασε για την 64άδα (104ος).

Στο Βερολίνο, τέλος, και στο φημισμένο 59ο Κύπελλο «Λευκή Άρκτος» ο Νικόλας Τσώκας ανάμεσα σε 244 αθλητές κατέκτησε την 119η θέση.

Σήμερα Κυριακή 10 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την Ανάδειξη των Κορυφαίων του 2015, μια από τις πολλές πρωτοβουλίες του Ο.ΞΙ.Φ (www.oxif.gr/fencing). Επίσης, σήμερα, ο ΟΞΙΦ συμμετέχει στην Κοπή της Βασιλόπιτας των Φλωρινιωτών της Θεσσαλονίκης προσφέροντας την ευκαιρία ένταξης στο Προπονητικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Fencer’s Club – TFC).

«Φουντώνει» η αγωνιστική δράση το ερχόμενο Σ/Κ με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Μικρών (-13).

Από Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...