«Χρυσά Πιτσιρίκια»

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η «αυλαία» των πρωταθλημάτων για τις αγωνιστικές ομάδες του ΟΞΙΦ. Το «Χρυσό Κλειδί» κράτησαν στα χέρια τους οι Πιτσιρικάδες του Στάθη Γεροσίδερη, οι οποίοι πραγματικά εντυπωσίασαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13 στο Ξίφος Ασκήσεως κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια.

Αναλυτικά στα Αγόρια, με χαρακτηριστική ευκολία και χωρίς να κινδυνεύσει ο Δημήτρης Μοσχόπουλος κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. Στην 8αδα επίσης και ο Δημήτρης Σαχινίδης. Πολύ καλή η παρουσία των Βασίλη Μούλελη, Γιώργου Νεδέλκου, Άγγελου Κατηκαρίδη και Σωτήρη Γεροσίδερη.

Στο ομαδικό, οι αθλητές του ΟΞΙΦ διπλασίασαν τα Χρυσά Μετάλλια σκαρφαλώνοντας στο ψηλότερο σκαλί του Βάθρου. Η σύνθεση της ομάδας: Μοσχόπουλος, Σαχινίδης, Νεδέλκος και Μούλελης.
Στα κορίτσια η Αντιγόνη Συγγελάκη ξεχώρισε με την 7η θέση στο ατομικό και στο ομαδικό οι Συγγελάκη, Αλεξοπούλου, Ζωγράφου και Γουλάπτση για ένα μόλις χτύπημα έχασαν το εισιτήριο για την 4άδα (35-36 από την Ίριδα Ψυχικού). Τελική Κατάταξη: 5ες.

Το ερχόμενο σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα των Μικρών ολοκληρώνεται με το ξίφος μονομαχίας στο οποίο ο ΟΞΙΦ θα κατεβάσει 16μελή αποστολή. Ταυτόχρονα η Πρωταθλήτρια Ανδρική Ομάδα 2015, αποτελούμενη από τους Τσώκα Νικόλαο, Τσώκα Αστέριο και Διαφωνίδη Θεόφιλο θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συλλόγων στο Heidenheim της Γερμανίας, ένας θεσμός που αποκαλείται και το Wimbledon της Ξιφασκίας. Θα προηγηθεί η συμμετοχή των αθλητών στο ατομικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο θεωρείται ο δυσκολότερος σταθμός στο ταξίδι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΡΙΟ 2016. Συνολικά θα αγωνισθούν 320 αθλητές από 50 χώρες!!!!

Η Ψηφοφορία για την Ανάδειξη των Καλύτερων για το 2015 έχει ολοκληρωθεί. Μια ακόμα πρωτοβουλία του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας συμβαίνει για 1η φορά στην Ελλάδα. Αύριο τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο www.oxif.gr/fencing.

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συμμετείχαν στην Ψηφοφορία αλλά και όλους τους υπόλοιπους που ενημερώθηκαν, διάβασαν και είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα συμμετέχουν.

Από Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...