ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΜΠΙΛΗΣ!!!

Ο Νεότερος Πρωταθλητής στην Κατηγορία Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών στην Ιστορία της Ελληνικής Ξιφασκίας, ανακηρύχτηκε ο 16χρονος Βασίλης Τσώκας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας!

Αίσθηση εντός και εκτός Ελλάδας στον Κόσμο του Σπαθιού έκανε το επίτευγμα, πραγματικός ΑΘΛΟΣ, του Βασίλη η κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών στο ατομικό αγώνισμα.

Ανάμεσα σε 133 αθλητές από όλη την Ελλάδα ο Μπίλης κατάφερε να επικρατήσει απέναντι στα φαβορί – θρύλους του αθλήματος!

Αναλυτικότερα, στον προκριματικό όμιλο ο Πρωταθλητής του ΟΞΙΦ «πέρασε» μουδιασμένα με 5 νίκες 1 ήττα και πήρε το Νο 17 στο Ranking.

Ξεκίνησε τα νοκ άουτ με BYE στο Τ128, στο Τ64 νίκησε τον Νανάκη 15-8, στο Τ32 τον Παναγιωτακόπουλο 15-11, στο Τ16 τον περσινό Πρωταθλητή Θεοδωρόπουλο 15-11, στην 8αδα τον Συναθλητή του Αχιλλέα Μαυρομάτη 15-8, στον ημιτελικό τον Καραμπάση 15-11 και στο Μεγάλο Τελικό επικράτησε επί του Σάββα Καββαδία (ΠΑΟ) 15-8 και κατάκτησε τον Τίτλο!

Να σημειωθεί ότι το 2021 ο Βασίλης είχε κατακτήσει τον Τίτλο στην Κατηγορία U13 και σε μόλις 3 χρόνια έφθασε στην Κορυφή των Ανδρών τηρώντας την παράδοση αφού ο Πατέρας του Πέτρος Τσώκας στέφθηκε Πρωταθλητής το μακρινό 1989 και ο Αδερφός και Προπονητής του Νικόλας Τσώκας το 2021!

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ήταν 7ος και ο Νικόλας Τσώκας 11ος.

Στο ομαδικό (18 ομάδες) ο Βασίλης, ο Νικόλας,  ο Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Ηλιάδης ξεκίνησαν με το Νο 1 στο ranking και έφθασαν μέχρι τον Τελικό. Ήταν όμως εμφανής η αναγκαστική απουσία του Αστέριου Τσώκα και του Άγγελου Ρασπόπτση και τελικά κατέκτησαν το Αργυρό Μετάλλιο.

Στα Κορίτσια οι Αναστασίου, Ρασπόπτση, Ταντσοπούλου και Καραστεργίου ανάμεσα σε 12 ομάδες κατέκτησαν την 6 θέση.

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldwide.com/en/29829-2023/tournament/ και φωτογραφικό υλικό στην σελίδα του ΟΞΙΦ στο Fb.

Η συνέντευξη του Πρωταθλητή Βασίλη Τσώκα και φωτογραφικό υλικό είναι διαθέσιμη στην Σελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας στο FB.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την Οικογένεια του ΟΞΙΦ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...