Το Κύπελλο στον Νικόλα – 3ος ο Στέργιος

Με το δεξί πάτησαν τις πίστες ξιφασκίας το 2015 τ’ αδέρφια Τσώκα κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο 1ο OPEN της χρονιάς, το Κύπελλο Χειμώνα.

Ο 20χρόνος Νικόλας σάρωσε πραγματικά τους αντιπάλους του, 15-12 τον «μόνιμο» Νικητή Γιώργο Αμπάλωφ στον ημιτελικό και 15-8 στον τελικό τον Σάββα Καββαδία κατακτώντας άξια το Χρυσό Μετάλλιο και το 1ο Κύπελλο Ανδρών στην καριέρα του.

Πολύ καλός και ο Στέργιος, ο οποίος ξεπερνώντας τα εμπόδια των Φιλιππούση (15-12) για 16άδα, Στέφο (15-12) για 8άδα και Ξυνό (15-13) «μπήκε», επίσης για 1η φορά στην καριέρα του στην 4άδα Κυπέλλου Ανδρών. Αν, δε, κατόρθωνε να νικούσε τον Καββαδία στον ημιτελικό (13-15) ο Τελικός θα ήταν μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση.
Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι Απόστολος Διαφωνίδης (7ος) και Σωτήρας Σωτήρης (11ος).

Για την Ιστορία οι Νικητές: 1ος Τσώκας Νικόλας (Ο.ΞΙ.Φ) – 2ος Αμπάλωφ Γιώργος (Βικτώρια) -3οι Καββαδίας Σάββας (ΠΑΟ) – Τσώκας Στέργιος (Ο.ΞΙ.Φ.). Στους Αγώνες συμμετείχαν 94 αθλητές.

Στην Γενική Βαθμολογία οι Τσώκας Νικόλας και Απόστολος Διαφωνίδης φιγουράρουν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Από το επόμενο σαββατοκύριακο αρχίζει ο «Γολγοθάς» των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων με τις κατηγορίες Παμπαίδων – Πανκορασίδων στο Ξίφος Ασκήσεως. Το ίδιο Σ/Κ οι Νικόλας και Στέργιος ταξιδεύουν στην Ελβετία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων της Βασιλείας.

Καλή Επιτυχία!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...