Ο ΟΞΙΦ κατέκτησε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων!

Μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων η Ομάδα του Ξίφους Μονομαχίας κατέκτησε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων 2022! Οι Άγγελος Ρασπόπτσης, Φίλιππος Χατζητύπης, Αχιλλέας Μαυρομμάτης και Στέφανος Γρηγοριάδης επιβεβαίωσαν τον Τίτλο του Φαβορί και σήκωσαν το Κύπελλο ανάμεσα σε 7 ομάδες.

Με το Νο1 στο Ranking κέρδισαν τον Αρίστων 45-33 στον ημιτελικό και την Ίριδα στον Μεγάλο Τελικό 45-36!

Στα ατομικά (61 συμμετοχές) ο Σούπερ – Άγγελος με 5 νίκες – 1 ήττα στους προκριματικούς ομίλους πήρε το Νο 9 στο ranking και στη συνέχεια κέρδισε τον Αυγουστάκη (Μεσσαράς) 15-8, τον Γρηγοριάδη (Μεσσαράς) 15-11, τον Αβραμίδη (Ηρακλής) σε ένα προημιτελικό διαφήμιση για το άθλημα 15-11 και τον Πήτερ Καμβυσέλη (Πανελλήνιος) σε έναν απίστευτο ημιτελικό 15-14. Στο Μεγάλο Τελικό λύγισε μπροστά στον Τζάκ Καμβυσέλη (Πανελλήνιος) 6-15 και κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο!

Μυθικός και ο Φίλιππος Χατζητύπης, αήττητος στους ομίλους, πήρε το Νο3 στο ranking και στη συνέχεια κέρδισε τον Κάτσινο (ΟΞΙΦ) 15-9, τον Καραγιάννη (Παναθηναϊκός) 15-10 και τον Σύρο-Τουρμάν (Ίριδα) 15-10. Στον ημιτελικό έχασε από τον Τζάκ Καμβυσέλη (Πανελλήνιος) και κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο!

Στα κορίτσια την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Κωνσταντίνα Καράντζα με την 6η θέση ανάμεσα σε 51 Νεάνιδες.

Στο ομαδικό των κοριτσιών οι: Κωνσταντίνα Καράντζα, Φωτεινή Μπίνα, Μαρία – Χριστίνα Τιριακίδου και Μάγδα Αλεξιάδου κατέκτησαν την 5η θέση (9 συμμετοχές).

Στα highlights των Αγώνων η άριστη εμφάνιση του Στέφανου Γρηγοριάδη (13ος) με απίστευτη εμφάνιση στους Ομίλους με 5 νίκες – 1 ήττα! Να σημειωθεί ότι ο ΟΞΙΦ συμμετείχε με συνολικά 12 αγόρια και 4 κορίτσια!

Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο www.fencingworldwide.com/en/22951-2021/tournament/ και πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ / βίντεο στην Σελίδα της ΕΟΞ στο FB!

Ο Αστέριος Τσώκας «σφύριξε» τον Μεγάλο Τελικό στο Ομαδικό των Κοριτσιών.

Μετά την ολοκλήρωση της Ελληνικής Βαθμολογίας ο Άγγελος Ρασπόπτσης, Φίλιππος Χατζητύπης και Κωνσταντίνα Καράντζα μπήκαν στην Εθνική Ομάδα κερδίζοντας την συμμετοχή τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Νόβι Σάντ (τέλος Φεβρουαρίου)  και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντουμπάι (αρχές Απριλίου).

Σε ένα τελευταίο Τεστ πριν τα Μεγάλα Ραντεβού ο Άγγελος Ρασπόπστης μαζί με τον Προπονητή του Νίκο Τσώκα θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εφήβων στην Κρακοβία (8-9 Φεβρουαρίου), ενώ μαζί τους ως Διαιτητής θα είναι ο Αστέριος Τσώκας.

Μπράβο ΟΞΙΦ!

Από το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...