Γιάννα is BACK! – 1 χρυσό και 2 χάλκινα

img150.jpg

Mετά το 2008, η Ελληνική Ξιφασκία είχε την τιμή να απολαύσει την Ολυμπιονίκη Ιωάννα Χρήστου πάνω στις πίστες κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2012, με τα χρώματα του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας. «Ήταν σαν να γύρισε ο χρόνος πίσω στο 1994 όταν έπαιξα 1η φορά σε επίσημους αγώνες. Φοβερή εμπειρία!» δήλωσε.
Στο Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών η Γιάννα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (74 συμμετοχές) και στο ομαδικό η ομάδα του Ο.ΞΙ.Φ. με τις Χρήστου, Κωστάκη, Βαρβέρη και Αθανασίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (12 συμμετοχές) αφού νίκησε τον Πανελλήνιο στον τελικό 45-33.
Στους Άνδρες ο Παναγιώτης Βάγιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (89 συμμετοχές) και στα ομαδικά με τους Βάγια, Γκέλια, Διαφωνίδη Θ. και Σωτήρα ο Ο.ΞΙ.Φ. πήρε την 4η θέση σε σύνολο 22 συμμετοχών.
Πολλά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε στα highlights των αγώνων αλλά αυτά που ξεχωρίζουν είναι: η επιστροφή της Γιάννας, η εκπληκτική απόδοση του Γιώργου Γκέλια ο οποίος έχασε στο πόντο από τον πρωταθλητή Πάνο (7-8) την είσοδό του στην 4άδα.

Για τους λάτρεις της στατιστικής στην Γενική Κατάταξη των Σωματείων ο Ο.ΞΙ.Φ. δεν κατάφερε να ξεπεράσει στον Πανελλήνιο στην κούρσα για την κορυφή αλλά σίγουρα έκλεισε πολύ την ψαλίδα αν και δεν αγωνίζεται επί ίσοις όροις: δεν καλλιεργεί την σπάθη και όλα τα πρωταθλήματα διοργανώθηκαν φέτος στην Αθήνα.
Τον τίτλο του MVP αθλητή του Ο.ΞΙ.Φ. για την αγωνιστική σαιζόν που έκλεισε, ομόφωνα, απονέμεται στην Γεωργία Αθανασίου η οποία κατέκτησε συνολικά 4 τίτλους: Πρωταθλήτρια στο ατομικό Εφήβων (-17) και Νεανίδων (-20) και στο ομαδικό Εφήβων (-17) και Γυναικών! Αποτελεσματικότερο όπλο το Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών αφού κατέκτησε συνολικά 5 χρυσά – 3 αργυρά – 4 χάλκινα μετάλλια σε όλα Πρωταθλήματα!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση