16ος ο Αλέκος – 18η η Δόμνα στην Βουδαπέστη

 
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η ευρωπαϊκή πορεία των αθλητών και αθλητριών του Ο.ΞΙ.Φ. Στην πρώτη τους εξόρμηση ήρθε και η μεγάλη επιτυχία του Αλέκου Αριστείδου στο ξίφος ασκήσεως εφήβων με την κατάκτηση της 16ης θέσης σε σύνολο 107 συμμετοχών από 19 χώρες στο Διεθνές Πρωτάθλημα Εφήβων της Βουδαπέστης το Σάββατο 13/10.

Ο Αλέκος Αριστείδου με τον προπονητή του Στάθη Γεροσίδερη

H αποστολή του Ο.ΞΙ.Φ. στην Βουδαπέστη

Σε δηλώσεις του ο προπονητής κος Στάθης Γεροσίδερης σημείωσε την εξαιρετική εξυπνάδα με την οποία έπαιξε ο Αλέκος καταβάλλοντας θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους, ανεβαίνοντας αρκετές θέσεις στην τελική κατάταξη. Να σημειωθεί εδώ, ότι το καλύτερο αποτέλεσμα των αθλητών της εθνικής ομάδας, που επίσης συμμετείχαν στους αγώνες, ήταν Νο 50. Οι Αφοι Ηλιάδη, στην 1η τους διεθνή εμφάνιση κατέκτησαν την 100η και 104η θέση αντίστοιχα.
Στο ξίφος ασκήσεως κοριτσιών η Κλαίρη Κεσίδου κατέκτησε την 61η θέση, η Ζαχαρούλα Παπαχαρίση 91, η Χριστίνα Στρέζου 94 και η Χαρά Κομπατσάρη 101 σε 111 συμμετοχές.
Στο ξίφος μονομαχίας κοριτσιών η Δόμνα Βέικου συνέχισε το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων κατακτώντας την 18η θέση σε σύνολο 129 συμμετοχών από 22 χώρες. Επίσης, πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Λίνα Χρήστου με την 27η θέση ενώ η Παναγιώτα Ταλίδου βγήκε 71η.
Τέλος, το ντεμπούτο του στις διεθνείς πίστες έκανε και ο Αλκαίος Σουμπάσης.

Στο Κύπελλο Ελλάδος που διεξήχθη το Σάββατο στην Αθήνα ο Περικλής Λιατόπουλος και ο Απόστολος Διαφωνίδης κατέκτησαν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση