2η η Κλαίρη στο Κύπελλο Ελλάδος – Άρης και Δόμνα στους 32 στην Πορτογαλία

                           
Πολύ πετυχημένο το περασμένο Σαββατοκύριακο όχι μόνο για τον Ο.ΞΙ.Φ. αλλά και για την Ελληνική Ξιφασκία.
Σημαντικότερο όλων ήταν η εντυπωσιακή νίκη του Κοντοχριστόπουλου (Αιγάλεω) στο Διεθνές Κύπελλο Εφήβων στην Μπρατισλάβα (Σλοβακία) ανάμεσα σε 189 αντιπάλους από 18 χώρες. Πολλά συγχαρητήρια!
Η Κλαίρη Κεσίδου έφθασε κοντά αλλά δε κατάφερε να σηκώσει το Κύπελλο Ελλάδος αφού έχασε από την Παγουλάτου 13-15 σε ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι. Η συνεχή αγωνιστική άνοδος της Κλαίρης έδειξε ότι σύντομα θα γευθεί την γλύκα της κορυφής.

Στην Πορτογαλία αγωνίστηκαν οι Άρης Γκίνης και Δόμνα Βέικου στην 1η τους συμμετοχή σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων – Νεανίδων. Ο Άρης κάνοντας εκπληκτική παρουσία στον 1ο γύρο με 5 νίκες και 1 ήττα μπήκε στους 32 όπου και αντιμετώπισε τον Ισπανό πρωταθλητή σε έναν αγώνα γκράν γκινιόλ. Αν και προηγήθηκε 8-0 και 13-7 δεν κατάφερε να πάρει το παιχνίδι αφού έχασε στον πόντο 14-15 και μαζί την μονδική ευκαιρία να διεκδικήσει μια θέση στην 1η 8άδα. Τελικά κατετάγη 27ος σε 67 συμμετοχές.

Την ίδια θέση κατέλαβε και η Δόμνα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.
Στην Γερμανία και στο ΤΒΒ (Tauberbishofsheim) ταξίδεψε ο προπονητής κος Στάθης Γεροσίδερης. Σκοπός του ταξιδιού είναι να εξασφαλίσει μια σειρά προσκλήσεων από καλύτερο γερμανικό σύλλογο συνεχίζοντας την συνεργασία που ξεκίνησε με την συμμετοχή της γερμανικής ομάδας στο καλοκαιρινό κάμπ του Ο.ΞΙ.Φ. Η 1η από αυτές αφορά την συμμετοχή της ομάδας του ξίφους ασκήσεως κοριτσιών στο Διεθνές Κύπελλο που διοργανώνει ο ΤΒΒ στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

Τέλος, πολύ σημαντική επικοινωνία είχε ο κος Πέτρος Τσώκας με τον υπεύθυνο τηλεοπτικών μεταδόσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (FIE) κ. Jochen Faerber σχετικά με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον προσεχή Μάρτιο στην Φλώρινα. Η ιδιαίτερη βαρύτητα των αγώνων (κριτήριο συμμετοχής για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνο) έχει ερεθίσει το ενδιαφέρον των τηλεοπτικών σταθμών της Κεντρικής Ευρώπης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση