Πρωταθλητής Ελλάδος 2018: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΩΚΑΣ

Το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Στέργιος Τσώκας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 στο ξίφος μονομαχίας το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Το Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησε ο Φίλιππος Γκώγκος αφού οι δύο αθλητές του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας συναντήθηκαν σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό 12-11 με νικητή τον Στέργιο!

Στον, επίσης, συγκλονιστικό τελικό ο Στέργιος επικράτησε του Θοδωρή Αβραμίδη (Μ.Α. Κορδελιού) με 15-14 στο αβαντάζ και «σήκωσε» το 1ο ατομικό Πρωτάθλημα τις καριέρας του!

Στους Αγώνες συμμετείχαν 73 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Στο ομαδικό (11 συμμετοχές) η ομάδα του ΟΞΙΦ με τους Στέργιο Τσώκα, Φίλιππο και Αλέξανδρο Γκώγκο, Ιάσωνα Καζάκο έχασε το Κύπελλο από τον Ο.Σ.Αμαρουσίου με 41-15 κατακτώντας το Ασημένιο Μετάλλιο.

Στα κορίτσια την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Μαρία Κεβρεκίδου με την 7η θέση (65 συμμετοχές) ενώ στα ομαδικά οι Ζωή Μοσχοπούλου, Μαρία Κεβρεκίδου, Αφροδίτη Ταρενίδου, Καλλιόπη Φωτιάδου κατέκτησαν την 5η θέση.

Στο περιθώριο των Αγώνων οι ομάδες του ΟΞΙΦ επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στο Project του MALL ATHENS και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας «Γίνε εσύ ο επόμενος ήρωας ξιφομάχος».

Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο ΟΞΙΦ σε συνεργασία με τον Αρίστων Παιανίας μέσω του Προγράμματος Stand & Fence συνδιοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Κύπελλο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» και το Kids Cup Vol.4 στο Κλειστό Γυμναστήριο Παιανίας.

Τέλος, το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ κατέθεσε υποψηφιότητα για την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών ξίφους μονομαχίας στην Φλώρινα στις 5 και 6 Μαΐου 2018.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...