ΜΕΣΟΓΕΙΟΝΙΚΗΣ Η ΠΕΤΡΑ ΝΤΩΝΟΥ


Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της Φλωρινιώτικης ξιφασκίας πέτυχε η Πέτρα Ντώνου με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου κατά την διάρκεια του Μεσογειακού Κυπέλλου Εφήβων – Νεανίδων την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στις Συρακούσες της Νότιας Ιταλίας.
Η Πέτρα, πραγματικά υπερέβαλλε εαυτόν, αφού από τον 1ο κιόλας γύρο έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει. Τον δρόμο προς το χρυσό μετάλλιο της έκοψε η Ιταλίδα Φεράρι, η οποία επικράτησε στο ιδιαίτερα αμφίρροπο μεταξύ τους παιχνίδι με 13-15. Έτσι η Πέτρα ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος. Στο ίδιο αγώνισμα, καλή επίσης εμφάνιση έκανε και η Δόμνα Βέικου, η οποία κατέκτησε την 7η θέση.
Στα αγόρια ο Άρης Γκίνης βγήκε 9ος ενώ ο Νίκος Γυφτόπουλος έμεινε στην 17η θέση. Είναι απορίας άξιο πως, αν και η Φλώρινα είχε πολυπληθή αποστολή, η Ομοσπονδία αγνόησε την αναγκαιότητα να παραβρίσκεται στους αγώνες και ένας από τους φυσικούς προπονητές των παιδιών. Ίσως τα αποτελέσματα να ήταν πολύ καλύτερα και τα μετάλλια περισσότερα.

 

Παρακάτω τα αποτελέσματα από τον δικτυακό τόπο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ξιφασίας

SPADA DONNE
Semifinali (disp. ieri): Brenda Briasco (Ita) b. Josephine Jacques-Andrè-Coquin (Fra) 15-11; Marta Ferrari (Ita) b. Petroula Ntonou (Gre) 15-13.
Finale (oggi): Brenda Briasco (Ita) b. Marta Ferrari (Ita) 15-10.
Classifica: 1. Brenda BRIASCO (Ita); 2. Marta FERRARI (Ita); 3. Josephine Jacques-Andrè-Coquin (Fra); 3. Petroula Ntonou (Gre); 5. Rossella FIAMINGO (Ita); 6. Karla Bagaric (Cro); 7. Domnika Veikou (Gre); 8. Maria Alucha (Esp) 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση