Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14/U12 στη Φλώρινα από τον ΟΞΙΦ!

Μία ακόμα μεγάλη διεθνή διοργάνωση φέρνει στη Φλώρινα ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας και δεν είναι άλλη από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U14/12 το ερχόμενο τριήμερο.

Οι αγώνες εντάσσονται στο νέο προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας για την διάχυση της ανάπτυξης του αθλήματος της ξιφασκίας σε νέους και νέες   ως 14 χρονών και είναι προφανές ότι η Φλώρινα και ο ΟΞΙΦ είναι μέρος αυτού του Ευρωπαϊκού Project.

Έχουν δηλώσει και θα συμμετέχουν περισσότερα από 160 ξιφομάχοι από 10 χώρες. Αναλυτικότερα ξιφομάχοι από 12 Ελληνικά Σωματεία, την Κύπρο, το Ισραήλ, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Πολωνία, την Εσθονία, τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες (!) θα ταξιδέψουν στη Φλώρινα.

Ο ΟΞΙΦ θα συμμετέχει με πολυπληθή ομάδα σε όλες τις κατηγορίες και είναι ευκαιρία οι Γονείς, Συγγενείς, Φίλοι και Συμμαθητές να τους καμαρώσουν.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας και οι Τελικοί στο ΟΞΙΦ Αρένα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 15 Μαρτίου 15:30 Ξίφος Μονομαχίας U12 Αγόρια – Κορίτσια (ατομικά)

Σάββατο 16 Μαρτίου 09:30 Ξίφος Μονομαχίας U14 Αγόρια (ατομικά)

13:00 Ξίφος Μονομαχίας U14 Κορίτσια (ατομικά)

20:00 ΟΞΙΦ Αρένα Τελικοί U14

Κυριακή 17 Μαρτίου 09:30 Ξίφος Μονομαχίας U14 Αγόρια (ομαδικά)

13:00 Ξίφος Μονομαχίας U14 Κορίτσια (ομαδικά)

Να σημειωθεί ότι η Ομάδα του Ισραήλ βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στη Φλώρινα και συμμετέχει σε 3ημερο προπονητικό κάμπ στις εγκαταστάσεις του ΟΞΙΦ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Φλώρινας.

Ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χρήστος Παυλίδης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλες και όλους τους Φλωρινιώτες αλλά και επισκέπτες – τουρίστες να παρακολουθήσουν τους Αγώνες τόσο στο Κλειστό Γυμναστήριο όσο και στο ΟΞΙΦ Αρένα.

Οι Αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και συνδιοργανώνονται από κοινού από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Φλώρινας και τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...