Βράβευση του Στάθη Γεροσίδερη από το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play

 

Το Ευρωπαϊκό  Κίνημα Fair Play στην τελευταία του Γενική Συνέλευση, έκανε δεκτή την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και θα βραβεύσει τον προπονητή της ξιφασκίας και διεθνή διαιτητή Στάθη Γεροσιδέρη, για την ενέργεια του σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, με την οποία ανέδειξε την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι και βοήθησε στη διάδοση των ηθικών αξιών στον αθλητισμό.

Ο Στάθης Γεροσιδέρης που είναι προπονητής στο σύλλογο της Φλώρινας είχε την ομάδα του στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παμπαίδων (10 -13 χρονών) στο ομαδικό, διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο από τον Πανελλήνιο. Την ώρα που η ομάδα της Αθήνας ήταν μπροστά στο σκορ, τραυματίστηκε ο αθλητής της Θωμάς Ξύδης και ο Στάθης Γεροσιδέρης απαγόρευσε  στον αθλητή του Άγγελο Μπαντίκη να κάνει επίθεση στον τραυματία αντίπαλο. Έτσι μόλις έληξε η τρίλεπτη διάρκεια, που ήταν ο χρόνος επίθεσης του Μπαντίκη, ο Πανελλήνιος νίκησε στον αγώνα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Όπως αναφέρει στην απόφαση του το Ευρωπαϊκό  Κίνημα Fair Play, με τη στάση του αυτή ο Στάθης Γεροσιδέρης έδωσε ένα σαφέστατο παράδειγμα της έννοιας του ευ αγωνίζεσαι και αποτέλεσε λαμπρό παράδειγμα για τους νέους αθλητές και τις αθλήτριες.

Η βράβευσή του θα γίνει σε τελετή που θα διοργανώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αναδημοσίευση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (www.hoc.gr)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση