Νικόλας και Μαρίλια σήκωσαν το Κύπελλο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ στην Καλαμαριά!

 

Δεν έχουν τελειωμό οι λαμπρές επιτυχίες των Ξιφομάχων του ΟΞΙΦ αποδεικνύοντας ότι η σκληρή και ποιοτική δουλειά ΠΑΝΤΑ επιβραβεύεται!

Μετά τη Βάρη, την Πάτρα, το Λυγκηστίς στη Φλώρινα, την Αθήνα, σειρά είχε η Καλαμαριά και το Πανελλήνιο Κύπελλο ΞΙΦΟΜΑΧΟΣ το οποίο διοργάνωσε ο ομώνυμος σύλλογος.

Ο Νικόλας Τσώκας κατέκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στο ξίφος μονομαχίας ανδρών (73 συμμετοχές), ο Αστέριος το Χάλκινο και η Μαρίλια Κέκελη επίσης το Χρυσό Μετάλλιο στην Κατηγορία U13.

Αναλυτικότερα, ο Νικόλας πέρασε αήττητος από τους προκριματικούς ομίλους και με το Νο1 στο Ranking έφθασε μέχρι τον Μεγάλο Τελικό όπου και νίκησε τον Μαρκόπουλο (Κηφισιά) 15-10.

Μια ανάσα πίσω του ο Αστέριος Τσώκας, επίσης αήττητος στους ομίλους έφθασε μέχρι τα ημιτελικά αλλά μικροτραυματισμοί τον εμπόδισαν να συναντήσει τον Νικόλα στον Τελικό. Να σημειωθεί ότι Νικόλας και Αστέριος είναι επικεφαλής της «Ολυμπιακής» Βαθμολογίας (1ος και 2ος αντίστοιχα) που οδηγεί στην διεκδίκηση της πρόκρισης για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Βασίλης Τσώκας, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο Γιάννης Φίσκας ο Αντώνης Κήμες και ο Αλέξανδρος Βέλλιος  συνεχίζουν την καλή δουλειά με τις 7η, 11η, 16η,26η και 48η θέση αντίστοιχα.

Στα U13 κοριτσιών η Μαρίλια Κέκελη κατέκτησε άνετα το Κύπελλο (10-1 στον Τελικό την Τερζή) και η Νικολέτα Παυλίδου ήταν 5η.

Στις Γυναίκες η 15χρονη Νεφέλη Ρασπόπτση αήττητη έφθασε στην 8αδα (55 συμμετοχές) και κατέκτησε την 7η θέση. Η Θώμη Αναστασίου ήταν 11η, η Νικολέτα Στεργιούλα 20η, η Βάλια Ορφανουδάκη 22η, η Παυλίνα Ταντσοπούλου 30η και η Σταυρούλα Μουρμούρη 40η.

Στο περιθώριο των Αγώνων ο ΑΣ Ξιφομάχος και ο εκπρόσωπός του κος Ιωάννης Πασχαλίδης στα πλαίσια του εορτασμού των 50 χρόνων του αθλήματος της Ξιφασκίας στη Θεσσαλονίκη τίμησε, μεταξύ πολλών Παλιών Αθλητών, Προπονητών και Παραγόντων, τον κο Πέτρο Τσώκα Τεχνικό Σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για την προσφορά του.

Το ερχόμενο ΣΚ ο Βασίλης Τσώκας και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 στην Αθήνα στο οποίο συμμετέχουν η αφρόκρεμα της Παγκόσμιας Ξιφασκίας με 283 αθλητές από 35 χώρες!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...