1ος ο Ο.ΞΙ.Φ. στην Βόρεια Ελλάδα

Eπανήλθε η αγωνιστική δραστηριότητα μετά την περίοδο του Πάσχα με την διοργάνωση του Κυπέλλου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» από τον Μέγα Αλέξανδρο στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη. Στους Αγώνες συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες στις κατηγορίες ξίφους μονομαχίας Ανδρών – Γυναικών και Παμπαίδων – Πανκορασίδων, 25 από τους οποίους αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του Ομίλου.

Συνολικά 3 χρυσά – 1 αργυρό – 6 χάλκινα μετάλλια για τα «Κοκκόρια» μας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών: «Χάλκινοι» οι Τσώκας Νικόλαος – Ρεπάτσης Δημήτριος
Ξίφος Μονομαχίας Γυναικών: «Χρυσή» η Βαρβέρη Φανή και «Χάλκινη» η Καλυβιάνου Ρίκη
Ξίφος Ασκήσεως Παμπαίδων: «Χρυσός» ο Τσώκας Αστέριος και «Χάλκινοι» οι Γεωργιάδης Ηλίας και Παπαδόπουλος Δημοσθένης και,
Ξίφος Ασκήσεως Πανκορασίδων: «Χρυσή» η Μοσχοπούλου Ζωή, «Αργυρή» η Ντώνου και «Χάλκινη» η Χατζάρα.

Το Δ.Σ. θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τον «Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης» για την εξαιρετική φιλοξενία που προσέφερε στην ομάδα μας και το άριστο επίπεδο διοργάνωσης των αγώνων.
Γεμάτο είναι το αγωνιστικό καλεντάρι του Ο.ΞΙ.Φ. για τους επόμενους 2 μήνες. Την επόμενη εβδομάδα ο Στάθης Γεροσίδερης ως διαιτητής «πετάει» στην Γερμανία για το Παγκόσμιο Κύπελλο που γίνεται εκεί και ο Πέτρος Τσώκας μετέχει σε προπονητική ημερίδα στο Κύπελλο Ακρόπολις στην Αθήνα, ενώ έπονται το Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στην Αθήνα (12,13 και 19,20 Μαΐου), το Κύπελλο Αφροδίτη στην Λεμεσσό (26,27 Μαΐου), το Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων (8 Ιουνίου) και, τέλος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο Μιλάνο (15 Ιουνίου). Ισχυρή είναι η πιθανότητα διοργάνωσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Φλώρινα το διήμερο  9-10 Ιουνίου.
Ξεκίνησε, τέλος, η οργανωτική προσπάθεια για την επιτυχή διεξαγωγή του 6ου Καλοκαιρινού Κάμπ Ξιφασκίας στην Πρέσπα, με την αίτηση παραχώρησης των εγκαταστάσεων του «Πατουλείδιου» Αθλητικού Κέντρου από τον Δήμο Πρεσπών το δεκαήμερο 31 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου 2012. Ήδη το έντονο ενδιαφέρον εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του θεσμού σε μια δύσκολη για όλους περίοδο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση