Ξανά στην 8άδα η ομάδα του ξίφους μονομαχίας

Εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν οι Στέργιος Τσώκας, Αλέξανδρος και Φίλιππος Γκώγκος με την αγωνιστική τους παρουσία στο ομαδικό αγώνισμα του Ξίφους Μονομαχίας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας. Οι 2 συνεχείς παρουσίες στην 8άδα είναι μοναδικό επίτευγμα.

Στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στην Βόννη, η Ελληνική Ομάδα κατέκτησε την 8η θέση σε σύνολο 24 συμμετοχών. Στον 1ο αγώνα για την 16άδα νίκησαν την Αίγυπτο 45-34 και στην συνέχεια για την 8άδα κατέβαλαν την Ελβετία με το αγχωτικό 44-41! Στην 8άδα αντιμετώπισαν την 1η και την 2η ομάδα της Ρωσίας και την Πολωνία.

Στα ατομικά παρά την απίθανη εμφάνιση του 1ου γύρου με αήττητο τον Στέργιο, 1 ήττα για τον Φίλιππο και 2 ήττες για τον Αλέξανδρο, όλοι έχασαν την πρόκριση στην 64άδα για 1 μόλις χτύπημα. Τελική κατάταξη: Τσώκας 67ος, Φίλιππος Γκώγκος 74ος και Αλεξ. Γκώγκος 88ος σε 227 συμμετέχοντες.

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ οφείλει να ευχαριστήσει δημόσια τον Κώστα Λυμπερόπουλο για την άψογη φιλοξενία των παιδιών στην Βόννη.

Επόμενος σταθμός του Ευρωπαϊκού Σιρκουί η Κοπεγχάγη στις 12 του Δεκέμβρη.
Ταυτόχρονα, έντονη αγωνιστική παρουσία είχε ο ΟΞΙΦ στην Αθήνα στο Κύπελλο -20 στο ξίφος ασκήσεως με την 5η θέση της Μαρίας Παπαδοπούλου.

Η πλούσια παρουσία του ΟΞΙΦ ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του Στάθη Γεροσίδερη ως Διαιτητή στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Τάλιν της Εσθονίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πολύ κόσμο δέχεται τόσο το Ευρωπαϊκό Κύπελλο -14 στο Πανόραμα – Θεσσαλονίκη στις 5,6 Δεκεμβρίου όσο και το KIDS CUP Vol.1 στην Καστοριά στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2015, Αγώνες την οργανωτική ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο ΟΞΙΦ σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και Καστοριάς αντίστοιχα και τοπικούς συλλόγους.
Ξιφομάχοι από αρκετές χώρες έως και από τις ΗΠΑ ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη για τον 1ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -14.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...